Ето защо протестираха близките на жертвите от „Руски“ (ВИДЕО)

„Проверете колко престъпления е извършил Любомир Трайков, колко нарушения има! Какво трябва да правим, да си пазим децата от улиците ли, пред училищата ли да седим, какво да правим? От онзи ден хората ги е страх да си пускат децата да излязат. Всички вие имате деца! И съдията сигурно също има деца. Да ги държим вкъщи ли?“ – разпалено обясняваше пред журналисти мотивите си да дойде в съда един от приятелите на жертвата – Торос Торосян.

Закопчаха в съда шофьора-убиец от „Руски“ (СНИМКИ)

В ръцете му плачеше млада жена, която държеше през цялото време в съдебната зала снимката на загиналата на място в мелето Виолета.

„Същият съдия, при идентичен случай, но с две жертви, е оставил извършителя – ром, в ареста“, ядосваше се млад мъж, визирайки магистратът от Апелативния съд Веселин Ганев. „Дали е една или две жертви –  човешкият живот няма цена. Ще треперим за децата си, хора няма да останат тук“, коментира Марин Бъчваров.

Според трети протестиращ, така се създават предпоставки за чувство за безнаказаност.

След като съдът отмени паричната гаранция на Трайков, той бе закопчан с белезници в съдебната зала, под аплодисментите на присъстващите, а след това изведен навън.

Не вярвах, че това ще се случи, заяви след заседанието приятелката на Виолета. Радвам се много и така трябва да е с всички, които причиняват вреда по този начин, допълни тя.

Това е единственото решение, да бъде задържан под стража, след като момчето е отнело три човешки живота, бил е под въздействието на алкохола и е карал с много висока скорост. Ще настояваме за справедлива присъда“, каза след делото Торос Торосян.

Подобни статии

Top