Ето изповедта на разочарования Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е изключително разочарован от загубата си в първия кръг на Откритото първенство на Франция. Димитров публикува нов коментар в профила си във Фейсбук, след отпадането си в първия кръг на Откритото първенство на Франция за втора поредна година.

В понеделник 25-годишният хасковлия претърпя поражение от сърбина Виктор Троицки 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6, след като пропиля аванс от 2:1 сета и преднина от 4:2 гейма в четвъртата част.

„Имам трудности със сервиса си, късам кордаж на ракетата често в турнирите на клей. Срещу Троицки ми се случи шест пъти. При положение, че говорим за петсетов мач, това е много, имайки предвид, че и топките се сменят често. Има дребни неща, които просто не се получават – нещо малко тук или там, което не можеш да промениш. Човек трябва да се научи да приема това и да се опита да намери разрешение на проблемите.

На този етап аз се боря да намеря това разрешение. Разочарованието ми обаче е голямо. Това е третият пореден „Ролан Гарос“, който напускам още след първия кръг. И то не защото играя зле на клей или нещо подобно… Когато съмненията ти започнат, идва и несигурността ти на корта. Тогава трябва да промениш играта си. Чудиш се дали да останеш зад основната линия и да продължиш разиграванията. Това взима връх над плана ти за мача и не е никак добър знак.

Като тенисист, когато имаш план за двубоя си и трябва да го промениш в движение, не е много забавно. Случва се да намериш разрешение, но често е прекалено късно или пък промените не помагат. В моя случай важат едновременно последните две неща. Полагам усилия, тренирам, но около мен постоянно се появяват нови препятствия.

Ще бъда много благодарен, ако някой от щаба ми, независимо кой, седне срещу мен и ми каже: „Виж, това не може да продължава повече така. Трябва да направим нещо“.

Отворен съм за подобни разговори.

Не мисля, че все още съм стигнал до това положение, за да взема психолог в щаба. Не съм мислил по темата. Ако някой от екипа ми каже, че може би трябва да опитам, ще помисля. Винаги съм готов да чуя друго мнение. В момента обаче не знам. Нещата опират до психиката ми, до това, че съм сам на корта – външните фактори не ми влияят. Каквото и да се случва в личния ти живот, когато излезеш на корта, трябва да си с хубава нагласа. Трябва съзнанието ти да е на добро място, да се усмихваш и да играеш играта“, коментира Димитров, цитиран от БТА.

 Снимка: youtube.com

Подобни статии

Top