Ето какво каза Бойко за Колодрума във Фейсбук

„Само до преди години спортните зали в България се брояха на пръсти и бяха в окаяно състояние, а сега имаме условията и потенциала да се превърнем в една от най-добрите спортни дестинации на Балканите. Присъствах на освещаването на многофункционалната спортна зала „Колодрума” в Пловдив заедно с кмета Иван Тотев и новия областен управител Здравко Димитров”, написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

„Лично се бях ангажирал с осигуряването на финансиране още в първия си мандат, когато преработихме, разширихме и финансирахме с 15 млн. лв. проекта, а във втория мандат осигурихме необходимите още 12 млн. лв. В новата зала се помещават единственият покрит колодрум в България – един от най-модерните на Балканите, спортна зала, концертна зала, място за различни мероприятия, паркинг, търговски части, лаборатория и лекарски кабинет.

Всичко изцяло съобразено с международните стандарти. Цялото съоръжение се простира на три подземни и две надземни нива с обща площ от 37 000 кв. м и разполага с 3 000 кв. м. комбинирано игрище за 25 вида спорт. За мащабни събития, каквито се надявам да има повече тук, залата побира до 7 530 души”, добави Борисов.

Подобни статии

Top