Ето как е бил убит българинът в парижкия бар „Камбоджа”!

12233086_1690957684453955_87014974_n

Българският гражданин Себастиян Проази, който загина по време на терористичните атаки в Париж, ще бъде погребан във Франция. Днес ще се проведе опелото, съобщи пред Нова телевизия адвокат Петър Величков, близък на Себи. Часът и денят на погребението не са уточнени, защото не се знае кога ще бъде официалното разпознаване, добави той.

Себастиян е бил в бар „Камбоджа“ заедно с двама свои приятели. Единият от компанията излиза навън, за да говори по телефона. Това го спасява. Вижда как двама мъже с автомати се приближават и побягва. Ислямистите нахълтват в бара и стрелят безразборно. Вторият от компанията също се отървава само с рани.

„Няколко минути след стрелбата научихме, че е мъртъв. Обади ни се неговият приятел, който е бил навън, за да говори по телефона”, каза адвокат Величков. „Себи не е имал възможност нито да се защити, нито да бяга. Той се е намирал близо до входната врата на бара и е загинал на място”, коментира той.

Адвокатът добави, че личните документи на Себастиян са били в палтото, което е бил оставил на закачалка до вратата на заведението. Това е затруднило откриването му.

„До обяд вчера обикаляхме болниците и моргите, за да намерим къде е”, каза още Величков.

Снимка: Блиц

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top