Ето кога в Асеновград ще има зарядни станции за електромобили

Вече четири месеца община Асеновград не може да ползва двата нови електромобила, заради липса на зарядни станции в града. Съоръженията трябваше да бъдат поставени до началото на месец май, но срокът се удължават с още шест седмици.

Причината е закъсняла процедура по присъединяване на зарядните станции към електроразпределителната мрежа, обясни кметът Емил Караиванов. По думите му вече има сключен и анекс към договора с фирмата-изпълнител.

Зарядните станции в Асеновград ще бъдат разкрити пред Общината и на наказателния паркинг в района на градския кооперативен пазар. И двете станции ще са с по два извода за заряд, така, че на всяка от тях едновременно ще могат да зареждат по два електромобила. Поръчката е на стойност близо 5 хиляди лева, припомни градоначалникът.

Към момента в Асеновград няма частни притежатели на електромобили, коментираха запознати. Община Асеновград се сдоби с два нови електромобила през месец февруари по проект „Пилотна схема за насърчаване използването на електромобили” на „Национален доверителен еко фонд”.

Подобни статии

Top