Ето кой грабна купа „Тримонциум“ в турнира по пожароприложен спорт

Християн Петков Христов от СДПБЗН-София грабна купа „Тримонциум“ на състезанието по пожароприложен спорт, което се проведе в Пловдив. Традиционният турнир за купата се проведе по повод Седмицата на пожарната безопасност и честване на Професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР.

Християн Христов оглави класирането в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ с време 15,17 сек. Така той изпревари Деньо Денев и Георги Георгиев от Стара Загора, като разликата между първите двама в класирането бе едва 31 секунди.

Пловдивчанинът Пламен Писков пък спечели първото място в дисциплината „100 м с препятствия.  След него останаха Мирослав Ефтимов  от Факултета по ПБЗН на Академията на МВР и Димитър Димитров от Видин.

Отборът на Пловдив спечели и третата дисциплина – “Пожарна щафета 4Х100 метра с препятствия”. Пловдивските огнеборци изпревариха с повече от секунда пожарникарите от Стара Загора, а на трето място остана  Факултет ПБЗН.

Победителите получиха купи, плакети, медали, парични и предметни награди.

 

68 състезатели от 10 областни клубове по пожароприложен спорт в страната – Бургас, Варна, Видин, Пазарджик, Плевен, Пловдив, РДПБЗН София, СДПБЗН, Стара Загора и Факултет “ПБЗН” към МВР.

Организатори на надпреварата бяха Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Българска федерация за пожароприложен спорт, Спортен клуб по пожароприложен спорт „Пловдив 160”, с подкрепата на Община Пловдив.

 

 

 

 

Подобни статии

Top