Ето кой е човекът на Гриша Ганчев в Ботев! - DC news

Ето кой е човекът на Гриша Ганчев в Ботев!

Ето кой е човекът на Гриша Ганчев в Ботев!

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев вече официално има свой човек в управата на Ботев (Пловдив). Това не бе съобщено на Общото събрание на клуба на 29-и декември 2014-а година, защото ситуацията бе фактически ясна.

Човекът на Гришата се казва Петър Пенчев, който със своя екип започва изграждането на модерен отбор по схемата на ловешкия Литекс. Пепо е рожба на ДЮШ на Ботев, но има отлична кариера в Спартак (Пловдив), Левски, а след това и в родния си клуб.

Връзките му с Гриша Ганчев започват като треньор.  Той  работи и в школата на Христо Стоичков в Етрополе, става и селекционер на националния отбор на България до 17 години.

В момента строителството на стадион „Христо Ботев” продължава в бавни темпове под спонсорството на Гриша Ганчев, който вече е новият месия за „жълто-черните”. В това обаче няма нищо учудващо, след като в продължение на много години той помагаше на агитката на пловдивчани, дори и по времето на Димитър Христолов. Връщането на Коце Видолов в треньорския щаб и изваждането оттам на Николай Киров-Белия също е станало по настояване на Ганчев.

Гришата отдавна е колега с банкера Цветан Василев, а заводът му за китайски автомобили е построен със заем от КТБ. Освен това той вече е собственик на „Петрол” и се е настанил в офиса на Василев на бул. „Цар Борис“ 159.

Снимка: vevesti.com

Подобни статии

Top