Ето колко трае добрият секс

Колко трябва да продължи сексуалният акт, за да бъде окачествен като „добър“? Добрият секс продължава няколко минути, а не часове наред, разкриват експерти, цитирани от в. „Дейли стар“.

Проучване, направено сред специалисти в различни сфери от САЩ и Канада – сексолози, лекари, сестри, брачни консултанти, семейни терапевти, показва каква според тях е идеалната продължителност на сношението.

Средно експертите отчитат, че сексуалният акт с продължителност от една до две минути е „твърде кратък“, между три и седем минути – „адекватен“, между 7 и 13 минути – „желателен“ и между 10 и 30 минути – „прекалено дълъг“.“За съжаление съвременната култура налага нереални стереотипи за мъжки атрибути със завидни размери и твърдост и за полови сношения, продължаващи цяла нощ.

Предишни проучвания обаче са показвали, че желанието на повечето хора е сексът да продължава около половин час. Когато очакванията и действителността се разминават, мнозина са разочаровани и недоволни. Надяваме се, че настоящото проучване ще даде реалистична представа за приемлив полов акт и ще помогне на хората да се предпазят от сексуални разочарования“, казва Ерик Корти от изследователския екип, цитиран от БТА.

Скорошно проучване например установи, че сношенията варират между 33 секунди и 44 минути, като средната продължителност на секса е 5,4 минути.

Подобни статии

Top