Ето къде ще празнуват децата 1 юни днес в Пловдив (ПРОГРАМА)

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ ПО СЛУЧАЙ МЕДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО

31.05.2016 г./вторник/, пл. „Стефан Стамболов“ 

16:30 – 19:00 часа ПРИ НАС Е ВЕСЕЛО ! Хепънинг за деца и родители и  Празничен концерт от Общински детски комплекс – Пловдив
/Детско „Колело на късмета”, творчески ателиета по музика, танци, живопис, моден дизайн, фотография и още …/ 

01.06.2016 г. / сряда/, пл. „Стефан Стамболов“

10:00 – 11:00 часа – Празник с дъвка ИДЕАЛ!

11:00 – 13:00 часа – „ПЪТЕШЕСТВИЕ В СТРАНАТА НА ТАЛАНТИТЕ“
/Забавно детско шоу с изпълнения на млади таланти и много игри; яздене и снимки с истинско пони и др./ 

16:00 – 18:00 часа – VІ детски фестивал „Талантино“ – забавление и представление/Надуваем замък, детски изяви, забавления, лакомства, балони и много изненади/ 

18:00 – 20:00 – ВЪЛШЕБНО ЛЯТО С (logO на КАТРА ФМ , което имате от миналата година)
/Музикални и танцови изяви на млади звезди, вълнуващи игри с много награди, благотворителна томбола с подаръци, сокове Greno и най-голяма торта/

 

Ето и още празнични прояви днес в Пловдив: 

На 1 юни в Деня на детето с четене на стихове за деца на поета Иван Теофилов и с шествие на приказни герои завършва символично МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ. Шествието започва в 11 часа от Римски стадион и продължава до откритата сцена пред Община Пловдив. Шествието се организира за втора година в партньорство с Детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“.

 

FLASH MOB „Аз участвам“

Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“  организира честване на международния ден на детето – 1 юни чрез FLASH MOB, под надслов „Аз участвам“,  в подкрепа на правото на децата да участват във вземане на решения.

Събитието ще се състои на 01.06.2016 г  от 11.00 ч. в сградата на Комплекса на бул. Марица 142.  Участие ще вземат всички 110 деца от социалните услуги на Комплекса, деца от други институции и гости – представители на Община Пловдив, неправителствени организации, доброволци и държавни институции, свързани с грижата за деца.

Програмата на детския празник включва и откриване на обновената компютърна зала.  В нея, децата ще покажат своите умения по компютърна графика и ще получат награди за творчеството си.

Местната комисия за борба с трафик на хора открива в Пловдив изложба „Изкуството срещу експлоатацията на детския труд“

През 2002 г. Международната организация по труда (МОТ) определи 12 юни за Международен ден за борба с експлоатацията на детски труд. Целта е да се подчертае значимостта на световния проблем свързан с детския труд, като се съсредоточи вниманието към глобални действия за неговото премахване.

По този случай на 01.06.2016 г. от 14:00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ – Пловдив, Местната комисия за борба с трафика на хора ще открие изложба на тема: „Изкуството срещу експлоатацията на детски труд“. Инициативата се провежда със съдействието  на Националната комисия за борба с трафика на хора, Български Червен кръст – Пловдив, както и с подкрепата на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив. На събитието ще присъстват Председателят на Местната комисия за борба с трафика на хора – заместник кметът на Oбщина Пловдив Георги Маринов, членовете на Местната комисия, както и други представители от Община Пловдив.

В периода 01.06 – 08.06.2016 г. ще бъдат представени творбите на около 30 деца. Всеки един от младите художници ще получи грамота за участие, като за първите трима отличили се са предвидени и предметни награди.

ПРОГРАМА ПРАЗНИК НА ДЕТЕТО В СТАРИЯ ГРАД 2016

ГОЛЯМ ПРАЗНИК В ПАРК „КАМЕНИЦА“ ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

 По случай 1-ви юни- Международния ден на детето, администрацията на Район „Източен” организира за малчуганите весел празник в Парк „Каменица“ от 16.00 часа. Ще има много забавни игри, състезания и награди. Всеки, който желае, ще може да се изяви артистично с микрофон пред публика. Ще бъде много забавно, весело и пъстро!

 

Подобни статии

Top