Ето паролата на създателя на Фейсбук за социалните мрежи

Група хакери, нарекли себе си Ourmine, пое отговорност за разбиването на акаунтите на Марк Зукърбъг в социалните мрежи, съобщи gazeta.ru, позовавайки се на Mashable. От групата съобщили, че  – създателят на Facebook използвал паролата „dadada“, за профилите си в Instagram, Twitter, LinkedIn и Pinterest.

Ако хакерите казват истината, собственикът на една от най-големите интернет-корпорации е избрал възможно най-слабата парола даже по стандартите за 2012-а година.

Както отбелязва изданието, историята със Зукърбърг на практита е наръчник, как да направиш достъпни за хакерска атака акаунтите си. За това е необходимо да избереш слаба парола, да я използваш в няколко сайта и да не я сменяш в продължение на много години.

От Facebook все още не са коментирали изявлението на хакерската групировка.

По-рано експерти съобщиха, че хакерската атака към профилите на Зукърбърг, би могла да е последвала след кражбата на персоналните му данни от LinkedIn.

Припомняме, че през 2012-а година неизвестни хакери откраднаха паролите на над 100 млн. пароли на ползвателите на LinkedIn. Тогава от социалната мрежа призоваха потребителите си да сменят паролите си и анулираха засегнатите акаунти.

Превод: DCNEWS
Снимка: razkritia.bg

Подобни статии

Top