Ето последните трансфери в и от Ботев!

botev

Отборът на Ботев осъществи първия си зимен трансфер. „Канарчетата“ привлякоха в състава си украинеца Игор Ощипко. Левият защитник тренира с „жълто-черните“ от началото на зимната подготовка, а днес парафира контракта си с пловдивчани.

Договорът на 30-годишния защитник е за срок от 1 година.  За последно Ощипко е играл за румънския Зария, а преди това е носил екипите на Щурм Грац и Карпати Лвов, като в украинския клуб е работил заедно с настоящия наставник на Ботев.

Преди това Жоел Чибамба се раздели с Ботев. 27-годишният нападател стана поредният футболист, с когото Клубът се разделя през зимната пауза, след като контрактът между двете страни бе прекратен по взаимно съгласие.

Жоел Чибамба пристигна в „жълто-черния“ тим в началото на месец септември 2015 година и изигра 7 мача с екипа на „канарчетата“. За тези срещи нападателят записа 313 минути на терена, в които не успя да отбележи гол в противниковата врата.

Чибамба стана деветият футболист, с когото Клубът се разделя през зимната пауза. Преди него Ботев разтрогна с Даниел Генов, Пламен Николов, Християн Казаков, Владимир Айтов, Валентин Томов, Никола Марин, Нико Варела и Димитър Алексиев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Top