Ето разказа на лекарката, бита по време на дежурство в Раковски!

Заловиха мъжа, нападнал д-р Пеевска в Раковски

66-годишната лекарка, която бе пребита по време на дежурство в Раковски снощи е в състояние на силен стрес. Както DCNEWS вече съобщи нападателите са ромско семейство, което завело на преглед двегодишно дете, погълнало перилен препарат.

Д-р Божидара Пеевска е педиатър с дълъг стаж. Но е потресена от случилото се снощи в спешния кабинет на медицинско заведение в Раковски. При нея нахълтали две жени с дете, придружени от мъж, с викове, че детето умира, защото е погълнало прах за пране. „Поглеждам по навик в детето – превъзходно състояние, бодро, опулено и си стои кротичко, което ми позволи да разговарям с бабата по-дълго време, разказа лекарката. По думите й бабата говорела със заплашителен тон.

„Обясних, че трябва да направим спешна промивка на стомаха, което си го правим по принцип, но то се прави в токсикология и то детска.

И докато се готвех да извикам линейка,тя започна да ми крещи: Да го оправиш, ние в Пловдив няма да ходим. Стана лошо, защото аз вече усетих, че е невъзможно нито разговор, нито преглед да се извърши. Не може под натиск и при такова състояние да се преглежда. И пред тях набрах номера на полицията.

Като разбраха,  хукнаха по коридора да бягат – майката и бабата, и детето, без да разберат къде трябва да го водят, а аз тръгнах след тях да им кажа къде да отидат.“

В този момент към д-р Пеевска се приближил мъж. Мислейки, че той ще я пита нещо, тя се обърнала към него, но последвал ударът в главата с длан.

„Видях светкавици, обиците ми изхвърчаха, главата ме боля два часа, да чукна на дърво жива съм. Не паднах и се надявам да нямам комоцио. Но, то ще се случи някой ден, ако не на мен, на друг колега“, допълни лекарката.

Д-р Пеевска и друг път е била нападана. Преди две години в Столипиново се опитвали да я душат по време на дежурство.

„Омерзена се чувствам, не уплашена. Всяко следващо дежурство ме очаква същото, кой ще ги спре. Само те, те са единствените. В четвъртък съм нощна смяна и нямам сили да отида. Обидно ми е, разбирате ли, не от страх“, сподели д-р Пеевска.

Според управителя на медицинското заведение, в което се намира спешния кабинет Георги Георгиев, лекарите в Раковски не искат да дават нощни дежурства. Той ще настоява за охрана на лечебното заведение.

Полицията изяснява инцидента.

Подобни статии

Top