Ето това са футболисти и треньори, не като днешните Шилета и Чибамби (ВИДЕО)

Поредната криза в най-стария ни футболен клуб Ботев (Пловдив) и бездушното поведение на треньори, ръководители и футболисти са поредният повод да си спомним за великите мачове на „канарчетата” от миналото, за победите над европейски грандове като Барселона и Байерн (Мюнхен).

Не е зле сегашните Шилета и Чибамби, както и останалите играчи с жълто-черния екип, да се осъзнаят и да разберат отговорността да носят тази фланелка. А фактът, че миналата година шефовете на клуба забравиха да почетат 30-ата годишнина от победата над баварския колос, също говори много.

Вижте в следващото видео от клубната телевизия на Ботев (Пловдив) как все пак героите бяха събрани, заедно с техните треньори Динко Дерменджиев и Иван Глухчев, макар и с година по-късно.

Героите от 1984-та: 1.Димитър Вичев, 2.Янко Динев, 3.Запрян Раков, 4.Благой Блангев, 5.Славчо Хорозов (58 – Димитър Младенов), 6.Васил Симов, 7.Трифон Пачев (64 – Марин Бакалов), 8.Георги Георгиев, 9.Костадин Костадинов, 10.Петър Зехтински, 11.Атанас Пашев .

Подобни статии

Top