Жегата донесе летните намаления в Пловдив

namalenie7

„Голямо сезонно намаление“, „Тотална разпродажба“, „Всичко с 50% отстъпка“, „Summer Sale“  и други подобни надписи красят повечето витрини и щандове на Главната в Пловдив. Ако искате да обновите гардероба си и да се сдобиете с дрехи, обувки или маркова чанта на добра цена, то сега е моментът за шопинг тур.

Единственото условие е да не държите непременно да попълните гардероба си с рокля или панталон последен модел, защото голяма част от отстъпките са валидни само за облекла от по-стари колекции.

Както всяка година и тази най-голямо е намалението на зимните стоки. Ботите и ботушите в „Paolo Botichelli“ са с намаление до 70%. Зимните обувки, които преди няколко месеца са носели етикети с цени от 70 лв., сега са по 30, някои дори и по 20 лв.

В бутиците може да купите топли ръкавици за 1,50 лв., които преди няколко месеца са се предлагали за 11 лв. Намират се и шалове за 5 лв. с отстъпка от 50%.

Сега е най-подходящото време за пазаруване и за любителите на дънкови облекла. За 50 лв. например в Пловдив могат да се намерят дънки от марката „Levi’s“. В момента има промоция и на къси панталонки във веригите „Теrranova“, които се продават за 9,95 лв. вместо за 22 лв. Дамско болеро може да купите за 6 лв., намалено от 11 лв., а елегантна рокля за 14,95 лв., с предишна цена 40 лв.

И мъжките, и дамските пролетно-летни колекции в много от бутиците са на половин цена. В някои магазини предлагат и 20% отстъпка, ако купите два артикула накуп. Официални мъжки ризи могат да се купят с 5% отстъпка за 75 лв., което на фона на останалите намаление е почти нищожно.

Плажните тоалети или дрехите, подходящи за разходка край морето, могат да се намерят и за около 15 лв., стига да не държите на марката.  Срещу 10 лв. в индийските магазини в Пловдив може да се снабдите с лека памучна рокля, а за още 5 лв. да си вземете и шапка.

След старателно обикаляне можем да се обазаведем за лятото с тениска само за 10 лв и рокля за 30 лв. А грубите сметка показват, че ако пазаруваме наведнъж, може да спестим близо стотина лева. Най-ниски се очаква да бъдат цените през август, но съветът ни е да не чакате, тъй като изборът тогава ще е доста ограничен.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top