Желязкова с насрещен иск заради незаконното си отстраняване

Бившата кметица на „Западен“ Десислава Желязкова ще внесе насрещен иск с настояване да й бъде изплатено обезщетение за времето, през което е била незаконно отстранена от длъжност. Това съобщи самата тя за DCNEWS.

Както сайтът ни първи писа, Върховният административен съд /ВАС/я реабилитира, след като  отмени решението на Пловдивския административен съд, както и решение №298 на Общинския съвет от 01.08.2013 г., с което бившата кметица е освободена от длъжност в средата на тогавашния мандат.

Припомняме, че на 1 август 2013 година местният парламент освободи от длъжността кмет на „Западен“ Десислава Желязкова и назначи на нейно място Димитър Колев. Впоследствие Желязкова бе изключена и от ГЕРБ Пловдив, като това бе мотивирано със заиграване с тогавашни политически противници на партията и серия изяви в медиите,  в които бившата кметица е изложила безпочвени обвинения срещу лидери в ГЕРБ, както и срещу партията като цяло.

За да изчисти името си тя обжалва освобождаването си в Административния съд, а впоследствие и във Върховния административен съд, тъй като жалбата й бе отхвърлена от магистратите в Пловдив.

Според върховните магистрати обаче решението на колегите им в Пловдив е неправилно и бе отменено.

ВАС отмени освобождаването на Десислава Желязкова като кмет

Подобни статии

Top