Жена осъди община Асеновград заради изкъртен тротоар

Община Асеновград трябва да заплати 2000 лева на жена, която се спънала в издадените тротоарни плочки на разбит тротоар. След падането жената получила множество контузии по тялото, счупване на лявата ръка и разкъсни рани по лицето. Имала силни болки в главата и двата си долни крайника и световъртеж. Наложило се дори да наеме помощница, която да се грижи за обслужването, което й причинило много неудобства и дискомфорт.

Инцидентът станал през септември миналата година. Докато вървяла по тротоара пред училище „Петко Каравелов” жената се спънала в тротоарните плочки, които били разместени, неравни и повредени – „клатели” се и не били циментирани. Тъй като не могла да се движи сама, двама мъже и помогнали да стане и да отиде до болницата.

Внесеният иск срещу Общината е за 3 000 лева, но магистратите присъждат обезщетението да е с хиляда лева по-малко. Пред съда градската управа се опитва да отхвърли изцяло иска с мотива, че няма връзка между действията на Общината и травмите на пострадалата.

Съдиите обаче са категорични, че Общината е задължена да поддържа общинските пътища и тротоарната настилка, като отстранява повредите и неравностите по тях.

Решението може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред Окръжен съд Пловдив.

Подобни статии

Top