Жените на руските олигарси (СНИМКИ) - DC news

Жените на руските олигарси (СНИМКИ)

Жените на руските олигарси

Да се омъжат за милионер е предел на мечтите на много момичета. Стремежът да се превърнат в нова Пепеляшка и безпроблемно да решат всичките си финансови проблеми, роди в Русия цяла индустрия: специални агенции се занимават с това да запознават симпатични поклонници на богатството с потенциални ухажори, а курсове обучават момичета как да намерят пътя към сърцето и портфейла на успешен мъж.

Милионерите наистина често имат връзки с модели и актриси, но по-често техните „половинки“ са обикновени жени – приятелки от детството, колежа, работата, които не винаги заслужават титлата кралица на красотата. За разлика от западните милиардери, руските им колеги често крият личния си живот от любопитните зад седем врати заключен.

Много жени на олигарси остават невидими в сянката на съпрузите си и посвещават живота си на отглеждане на децата. Но някои от дамите не са доволни от златната клетка и започват свой собствен бизнес.

Според клюкарските колони, най-популярните бизнес начинания на съпругите на олигарсите са да отварят бутици, да се занимават с благотворителност и изкуство. Нека видим „остросюжетните“ жени, чиито мъже въртят милиони:

1. Ирина Винер 

Съпругата на бизнесмена, който държи първото място в списъка на руския Forbes, Алишер Усманов (17.6 милиарда долара), е известна предимно със собствените си постижения. Мнозина не знаят, че известната треньорка, президент на Руската федерация по художествена гимнастика, Ирина Винер, създала цяла плеяда руски олимпийски шампионки, е и жената на главния изпълнителен директор “ Газпроминвестхолдинг.“ Двамата се запознават в спортната зала. По това време Ирина Винер вече е в пика на славата си, а Усманов- никому неизвестен състезател по фехтовка.

2 Даря Жукова.

Заради Жукова един от най-известните руски олигарси Роман Абрамович (10.2 милиарда долара и 13-то място в класацията на Forbes) се разведе със съпругата си, родила му пет деца. Днес тя е една от най-влиятелните фигури в руския артистичен свят. Двамата се запознават през 2005 г. на светско парти в Барселона. След това Жукова и Абрамович често са виждани заедно на мач, пътувания, партита. Година по-късно официалната жена на Абрамович подава молба за развод, който, според пресата, струва на милиардера 300 милиона долара, четири къщи в Лондон и два апартамента. Оттогава Жукова и Абрамович спряха да крият връзката си. Наскоро се роди и второто дете на двойката.

3. Полина Юмашева

Бракът на „алуминиевия крал“ Олег Дерипаска (8.5 милиарда долара, 16-то място в списъка на руските милиардери) и „приемната внучка“ на Борис Елцин Полина Юмашева изглежда изгодна сделка, в резултат на което всеки от съпрузите получи хубав бонус. Тя – пари, той – достъп до най-високите политически сфери. Въпреки това, в интервю Полина Юмашева увери, че бракът им не се основава на материални ценности и че дори не са подписали предбрачно споразумение.

 

4. Елена Перминова

Познанството с милионера Александър Лебедев (6 млн. долара, 164 в списъка на най-богатите руснаци) коренно промени живота на топ модела Елена Перминова. Той не само стана неин съпруг, баща на двете ѝ деца и спонсор на стилния ѝ имидж, но и спаси момичето от затвора. Историята е такава- 14-годишна, Елена пристига в Москва, където прави кариера на модния подиум паралелно с училището. Но през 2004 г., когато тя е на 17, е задържана в клуб в Москва при опит да продаде наркотици. В този бизнес я вкарал мъжът, с който живеела по това време, Дмитрий Холодков. Обезпокоен от последствията, бащата на момичето пише до депутата от Думата и милионер Александър Лебедев с молба да защити непълнолетната му дъщеря от престъпната група на Холодков. Олигархът откликва. Елена Перминова е защитавана от един от най-известните адвокати в Русия, а благодарение на ходатайството на Лебедев, е осъдена на 6 години условно, докато бившият ѝ приятел получава 8 години затвор. За да изчисти репутацията си, Перминова участва в кампании срещу наркотиците.

5. Инна Ходорковска

Съдбата на Инна Ходорковска не е като разказите на повечето от жени на милиардери. През последните 10 години тя е трябвало да свикне с ролята на съпруга на политически затворник. Съпругата на Михаил Ходорковски преживява с него неговите възходи и падения. Инна Ходорковска се запознава с Михаил, по това време вече женен, още когато и двамата са в комсомола. Тя става негов верен съюзник: секретар в създадения от него Центъра за научно и техническо творчество на младежта, и след това експерт в отдел по валутни операции на банката „Менатеп“. „Той бе не само мой съпруг. Той беше и бащата, който никога не съм познавала. Освен майка си, имах само една по-голяма сестра. През 1988 г. тя загина трагично. Тогава за мен той стана повече и от сестра -….. имаме разлика във възрастта от шест години, както и с нея“, разказа Инна. Наказателното дело и арестът на Михаил Ходорковски е истински шок за жена му. Тя изпада в дълбока депресия, дори се налага да се лекува и да взема успокоителни. Да преодолее състоянието си, ѝ помагат децата и необходимостта да ги подкрепя. За разлика от майката на Ходорковски, която често говори пред репортери, съпругата на политическия затворник по собственото му признание, върши „невидим труд“: ходи на срещи със съпруга си, предава му писма. Инна умишлено не заминава с децата си в чужбина – тя решава, че децата трябва да бъдат подготвени за живота в Русия.

6. Наоми Кембъл

Явно не за всички олигарси достигат красавици в родината. Съсобственик на компанията „Capital Group“, Владислав Доронин избра топ модел със световна слава за спътница. Двамата с Наоми Кембъл се запознават през 2008 г. на събитие на Vogue в Бразилия. Супермоделът твърди, че било любов от пръв поглед. За да завладее Черната пантера руският олигарх я залива с подаръци, които смайват въображението: само след като споменава, че обича Бразилия, възлюбеният ѝ купува апартамент в Сао Пауло. Наоми вече притежава дворец във Венеция и тонове бижута.

Източник: profit.bg

Подобни статии

Top