Жените с големи дупета са по-интелигентни и здрави

jenite-s-golemi-dupeta-sa-po-inteligentni-i-zdravi-355877

Учените са на мнение, че мазнините в считаната за проблемна зона от много жени водят до намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и други сериозни болести. Оказва се, че хората с по-развити задни части са склонни да намаляват нивата на холестерола и да произвеждат хормони, които метаболизират захарта.

Изследователи от Университета в Оксфорд установиха, че така мразените от жените пищни задни части всъщност означават здраве. Също така се смята, че дамите с по-широк ханш са доста по-смели. Освен радост за силния пол, дупето може да бъде индикатор и за интелигентност – или поне така твърдят учените.

Всички закръглени дами имат по-ниски нива на холестерол и глюкоза, както и високи нива на Омега 3 мастни киселини. Наличието на лептин (хормонът, който регулира теглото в човешкото тяло) също не е пропуснато. Изследователите са забелязали, че дамите с по-пищни задни части имат и много по-високо IQ (подозираме, че Ким Кардашиян е изключение).

Според д-р Робърт Кушнев, професор по медицина, специализиращ в затлъстяването в Чикаго, коремните мазнини са по-лоши от тези в продължението на кръста. Това означава, че мазнините в задните части не вредят на здравето, защото са метаболитно активни.Те разпределят по-малко цитокини, които са свързани с диабета. Освен това мазнините в областта на корема притискат сърцето и пречат на нормалното му функциониране.

През последните години се забелязва и световно признание на голямото дупе, а с него идват и редица изследвания в полза на тази прелест за мъжкото око.

Източници: novini.bg; womens.bg

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top