Жертвите на атентата в Истанбул станаха 12

Все още не е известно кои са собствениците на двата български автомобила, пострадали при взрива в Истанбул, и къде са те.

Жертвите на атентата в Истанбул станаха 12, един човек е починал от раните си. 35 са ранени. Стотици хора се стичат в болниците, за да даряват кръв.

Автомобилът с бургаска регистрация, който се оказа в епицентъра на бомбата, е собственост на мъж от град Свети Влас, съобщава bTV. Той е бил разпитан в полицията у нас.

На друга снимка, се вижда и кола със софийска регистрация, също пострадала от взрива и качена от Пътна помощ. Тя е собственост на 31-годишна софиянка, съобщава btv.

Възможно е двете коли да са ползвани от чужди граждани. От външното министерство съобщават, че няма информация за пострадали български граждани при взрива.

Това е четвъртият пореден атентат в Истанбул от началото на годината насам. Необичайното този път е, че това се случва по време на Рамазана. По време на постите исляма повелява да има мир и смирение.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посочи Кюрдската Работническа партия като извършител на атентата, като тази версия съвпада с тази на експертите. Според тях начинът на извършване на нападението сочи към ПКК, които отправят политическо послание на правителството, че никъде не са защитени.

Подобни статии

Top