Жертвите на атентата в Истанбул станаха 12

atentati

Все още не е известно кои са собствениците на двата български автомобила, пострадали при взрива в Истанбул, и къде са те.

Жертвите на атентата в Истанбул станаха 12, един човек е починал от раните си. 35 са ранени. Стотици хора се стичат в болниците, за да даряват кръв.

Автомобилът с бургаска регистрация, който се оказа в епицентъра на бомбата, е собственост на мъж от град Свети Влас, съобщава bTV. Той е бил разпитан в полицията у нас.

На друга снимка, се вижда и кола със софийска регистрация, също пострадала от взрива и качена от Пътна помощ. Тя е собственост на 31-годишна софиянка, съобщава btv.

Възможно е двете коли да са ползвани от чужди граждани. От външното министерство съобщават, че няма информация за пострадали български граждани при взрива.

Това е четвъртият пореден атентат в Истанбул от началото на годината насам. Необичайното този път е, че това се случва по време на Рамазана. По време на постите исляма повелява да има мир и смирение.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посочи Кюрдската Работническа партия като извършител на атентата, като тази версия съвпада с тази на експертите. Според тях начинът на извършване на нападението сочи към ПКК, които отправят политическо послание на правителството, че никъде не са защитени.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top