Жестоки обичаи по света, граничещи с безумието (ВИДЕО)

В Индия се практикува странен и жесток ритуал от близо 700 години. Бебетата се хвърлят от високо, върху разпънато платнище. Така им дават „летящ“ старт в живота. Страхът и риска от сакатлъци и травми не влизат в сметките.

Друг „нежен“ ритуал се провежда в африканската страна Гана. Мъжете се нареждат в кръг около свещеника, който минава и ги потупва по слабините изричайки молитва. Ако желаете да ви потупат пениса за здраве – билетът до Гана е 350 евро.

Ритуалът Фамадихана („Преобръщане на тялото“), се провежда в Мадагаскар. На фона на весела музика, вадят мъртъвците от гробниците и танцуват с тях. Това се прави на всеки 7 години. Тленните останки се повиват в ново платно и купонът започва.

Хинду ритуал се практикува на о-в Бали в Индонезия. Жените, които ще се женят се подлагат на странна процедура с идеята, че така се пречистват от всички земни злини и влизат чисти в новия брачен живот. Сядат, отварят широко уста и оставят зъбите им да бъдат изпилени с пила. Дали боли? Питайте зъболекаря.

Ашура е религиозен празник на Шиитите по време на свещения месец мухарам. В някои части на света, по време на Ашура се самобичуват със Занджир (зловещ старинен инструмент за мъчения) или се режат по главите – важно е кръв да има.

 

Източник: vesti.bg

Подобни статии

Top