Живей Активно! за първи път в Пловдив - DC news

Живей Активно! за първи път в Пловдив

Най-мащабната инициатива в България за балансиран начин на живот и здравословно хранене ЖИВЕЙ АКТИВНО! идва за първи път в града под тепетата. Днешната неделя в Пловдив ще бъде посветена на активния начин на живот и балансираното хранене.

Точно в 10:30 часа на площад „Централен” в града под тепетата ще стартира първото издание за града на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! Целта е да се прекара един активен и балансиран ден на открито. Първото пловдивско издание на инициативата ще бъде официално открито от Министъра на младежта и спорта Краен Кралев, кмета на Пловдив Иван Тотев, президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, олимпийски шампиони и спортни състезатели, сред които Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов, Илиана Раева, Тереза Маринова, Асен Златев, Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Стоянка Груйчева, Сийка Келбечева, музикалните звезди Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц, заедно с хиляди граждани и гости на града.

Всяка година кампанията ЖИВЕЙ АКТИВНО! обединява легендарни спортисти, любими музикални изпълнители и различни обществени личности в една обща кауза за поощряване на хората към балансирано хранене и активен начин на живот.

Днес целият град ще Живее Активно! Разнообразни спортни дисциплини, заедно с активности за стопани на домашни любимци и любители-кулинари ще бъдат включени в програмата на най-мащабната кампания за здравословен начин на живот и балансирано хранене ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив. 5 локации, разположени из целия град, ще предложат разнообразни приключения за всички любители на спорта. Локациите ще бъдат разположени на площад „Централен“, в Цар Симеоновата градина, парк „Лаута“ и на Гребната база.

От площада пред Община Пловдив Йордан Йовчев ще поведе на пешеходен поход събралите се любители на ходенето. От арката при „Пеещите фонтани“ ще тръгнат ентусиасти на ролери, скейтборд, уейвборд и тротинетки, заедно с Tempish Bulgaria, а от Народната библиотека „Иван Вазов“ ще тръгнат колездачи, начело с Тити Папазов. Всички те ще се съберат на площад „Централен“, за да дадат официален старт на кампанията, заедно с високопоставените гости, легендарните звезди, пловдивчани и гости на града. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“.

В 9:00 ч. на официалната трибуна на стадион Пловдив ще бъде даден старт на любителски крос, поведен от Тереза Маринова и Plovdiv Run. А на площадката за кучета в парк „Лаута“ в 11:00 треньорът Асен Аролски и рапърът Играта ще правят демонстрации и ще дават професионални съвети за отглеждането на домашни любимци.

В 13.30 ч. специално за пловдивчани ще се изиграе волейболен „Мач на звездите“, посветен на балансирания начин на живот. В мача ще се включат волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов, който ще сформират своите звездни отбори и се приканят хиляди граждани да застанат рамо до рамо с тях и да станат посланици на активния начин на живот. Грандиозният финал на ЖИВЕЙ АКТИВНО! е гарантиран от звездния концерт, който ще озвучи площад „Централен“ в Пловдив с любимите хитове на Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц. Концертът започва точно в 18:00 ч. Петима късметлии, които се регистрират за участие в голямата томбола на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, ще спечелят уникалната привилегия да се срещнат ексклузивно в бекстейджа с любимите си изпълнители.

 

Подобни статии

Top