Жирардели, Васмайер и Попангелов откриха сезона в Банско (СНИМКИ И ВИДЕО)

bansko (10)

Световните звезди в ските Маркус Васмайер, Марк Жирардели и българският шампион Петър Попангелов откриха ски сезона в Банско днес. Преди това те присъстваха на освещаването на новия седалков лифт на Шилигарника. След това те се спуснаха по пистата „Бъндеришка поляна“.

Въпреки че според прогнозите на синоптиците сняг все още не се очаква, в планинското градче посрещнаха първите си туристи и хотелите тук са пълни. По обяд в планинския курорт термометрите удариха 20 градуса заради силното слънце и липсата на вятър. Изкуственият сняг по пистите обаче издържа на топлото време. Снежната покривка е осигурена от 400 оръдия.

През целия ден на пистата „Бъндеришка поляна“ звучеше българска, английска, но най-вече гръцка и сръбска реч.

За желаещите да се подкрепят с топло кафе и мляко български туристи обаче цените в курорта са доста високи. 6 лева струваше млякото с нескафе, 7 лева вървеше кенче бира. Промоция имаше само за лифта, като картите, които струват 58 лв, днес бяха по 10 лв.

Сезонът в Пампорово ще бъде открит официално на 19 декември. Очаква се да пристигат предимно български и балкански туристи. Хотелската база е резервирана и запълнена почти изцяло за пиковите периоди през сезона.

Във видеото вижте как Маркус Весмайер, Марк Жирардели и Петър Попангелов се спуснаха първи по пистата „Бъндеришка поляна“ в Банско!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top