Жители на Стрелча искат 10-годишна присъда за Евстатиев - DC news

Жители на Стрелча искат 10-годишна присъда за Евстатиев

Петдесетина жители на Стрелча за пореден път протестираха пред Съдебната палата в Пловдив срещу бившия кмет на града Иван Евстатиев. Днес в Пловдивския окръжен съд се гледа жалбата на Евстатиев срещу отказа на Панагюрския районен съд да го освободи от ареста.

„Педофилът Евстатиев вън от Стрелча” и „Никой не бива да бъде над закона, дори и да се казва Иван Евстатиев! Стрелча очаква справедлива присъда! Ще се борим!!!“  хората настояха за поне 10-годишна присъда на бившия градоначалник и настоящ общински съветник, който бе обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка от града.

„Искаме справедливост! Да се осъди по закон, а не да се пусне от ареста да си иде за домашно лечение! Той не е болен, той се прави, че е болен!“, заяви Гина Ангелова от Стрелча. И продължи: „Да, артист е, Стефан Данаилов ряпа да яде пред него! Истина ви казвам, довчера беше здрав като бик – докато беше кмет. Никога не каза, че глава го боли, че захар има и никога не получи удар. Верно, ударът не се знае кой кога ще го получи, но да ми се прави той на артист, това няма да стане!“.Тя настоя за 10-годишна присъда при строг режим за Евстатиев.

„Болен от какво? От нищо, от заплес!“, възкликна бабата на пострадалото момиче Гана Иванова. По думите й насилникът трябва да си получи заслуженото. Разказва, че внучка й все още се озърта наоколо и се страхува. Страхува се да излиза сама, ходи само със съученичките си. „Това петно ще й остане за цял живот в душата“, допълва и Гина Ангелова.

В момента момичето ходи на психолог в Пазарджик, тази седмица му предстои посещение при психиатър.

„Очакваме Евстатиев да остане в ареста за постоянно, защото ако го пуснат под домашен арест или парична гаранция, това е равносилно на свобода за него и за нас няма да има възмездие. Вярваме в справедливото правосъдие“, заяви бащата на момичето Георги Белухов.

Той обясни, че дъщеря му вече ходи на училище и се възстановява добре, дори вчера получила две петици, но продължава да се страхува от обвиняемия. „Страхува се, че човек, който е заемал важни лидерски постове в обществото, има връзки и тя се опасява, че може да й въздейства“. Засега не е имало заплахи към нея, съобщи бащата.  По думите му Евстатиев звънял на семейството, но те отказали да говорят с него.

Според бащата бившият кмет на Стрелча е здрав и това са манипулации да бъде смекчена мярката му. „Не искам да го срещам!“, категоричен беше Белухов.

Всеки момент се очаква окръжните магистрати да се произнесат по мярката за неотклонение на Иван Евстатиев, която се гледа при закрити врати в негово отсъствие.

Подобни статии

Top