Жители от два блока в Кючука протестират срещу строеж

Два блока на протест срещу строеж

Обитателите на два големи блока в кв. „Кючук Париж“ недоволстват от строежа на кооперация в съседно междублоково пространство. Въпреки че преди две години в кметството на „Южен“ е внесена подписка против застрояването на терена, от края на миналата седмица багер разкопава мястото, където ще бъдат положени основите на новата сграда.

Голямото негодувание на живущите в квартала идва от шума, прахоляка и унищожаването на зелените площи и асфалтовата настилка от камионите, които извозват пръстта. Вчера следобед водозахранването им е било прекъснато, заради прекарването на нов водопровод във връзка със строежа.

Техническият ръководител на обекта Даниел Димитров показа всички разрешителни за строеж, подписани от гл. арх. Невена Балчева. Пълната документация съдържа протоколите, скицата с визата и чертеж на парцела, който ще бъде застроен.

Съседите на новоизграждащия се обект са скептично настроени да успят да спрат строежа, но са подали сигнал до районната администрация строителните дейности да се извършват в рамките на работния ден, с прекъсване между 14 и 16 часа. Кметът на „Южен“ Валентин Василев потвърди, че е разпоредил проверка по случая и при установяване на нарушения, строителната фирма ще бъде санкционирана.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top