Жител на Прослав осинови две кучета от приюта, наградиха го (СНИМКИ)

11173444_10203972729909593_421822123_n

Оказва се, че някои от бездомните кучета имат по-различна съдба. Две от животните в пловдивския приют са били осиновени и регистрирани в рамките на общинската кампания под надслов „Регистрирай куче и спечели награда”. Техен собственик е Димитър Аргиров от кв. „Прослав“ в пловдивския  район „Западен”. Той бе поредният късметлия, награден за това, че е регистрирал домашното си куче.

От приюта, който се намира на Пазарджишко шосе ги взех. Едното е на три годинки, другото – съвсем малко, на три месеца, разказа развълнувания стопанин. Той получи множество подаръци за своя домашен любимец от кмета на района Димитър Колев.

До момента са изтеглени трима печеливши, като двама от тях са жители на район „Западен“, съобщи Йорданка Цолова от отдел „Екология“ в Община Пловдив.

Предварително са избрани десет номера, които ще бъдат генерирани от системата за регистриране на домашни кучета, с която работим в общината и тя генерира печелившите номера, поясни Цолова.

Подаръкът за кучетата бе кучешко легло, козметика и аксесоари.

Инициативата на община Пловдив стартира по повод Международния ден на безстопанствените животни – 4 април и ще продължи до 30 октомври. В този период ще бъдат раздадени общо 10 награди – 8 комплекта от споменатите аксесоари и 2 комплекта услуги за кучета, които включват пълен набор от хигиенни процедури за домашния любимец. Единственото условие към собствениците на кучетата е животните да са идентифицирани с микрочип.

От началото на кампанията досега са направени 125 нови регистрации, 105 от които са с чип за животните. 338 четириноги са регистрирани от началото на годината досега. От общинския отдел „Екология“ са раздали и 340 безплатни чипа на ветеринарни клиники, за да могат стопаните да чипират животните си.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top