ЖП прелезът на Пещерско шосе пропадна (СНИМКИ) - DC news

ЖП прелезът на Пещерско шосе пропадна (СНИМКИ)

Жп прелезът на Пещерско шосе пропадна

Местната управа в Пловдив е винова затова, че гумената настилка между релсите на жп прелеза на бул.„Пещерско шосе“ е пропаднала два месеца след ремонта. От Националната компания за железопътна инфракруктура твърдят, че е трябвало да се асфалтират подходите към прелеза, за да се намали натоварването на специалната настилка. При това положение не е ясно кой ще ремонтира съоръжението, което междувременно вече е опасно за преминаване.

При потъването на гумената настилка, металните лайсни, с които тя е монтирана, са се издали така, че преминаването е трудно и дори опасно за колите. От няколко седмици шофьорите намаляват максимално скоростта. Някои от тях споделиха, че преминаването през прелеза е станало дори по-трудно, отколкото преди ремонта през август.

Някои от водачите се опасяват и че могат да спукат гума заради стърчащите стоманени елементи.

От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ обясниха, че прелезът се стопанисва от компанията, но еластичната прелезна настилка е осигурена от Община Пловдив през 2005 година. След деветгодишно натоварване настилката е била компрометирана и това наложило ремонта й през август. Тогава е извършено и повдигане на нивото на железния път. Сега трябва да се извърши преасфалтиране на подходите към прелеза, а тази дейност се контролира от Община Пловдив, твърдят от НКЖИ. До момента не разполагаме с мнението на общината, но ще продължим да го търсим, за да се изясни и това кой ще извърши ремонта на повредения прелез.

 

Подобни статии

Top