„Жълто-черният” Роналдо: Ту ни носят на ръце, ту ни плюят!

ronaldo

Емблематичният защитник на Ботев (Пловдив) Даниел Златков, който за малко бе и капитан на отбора по времето на Ермин Шиляк, защити вече изгонения словенски специалист, но обеща „канарчетата” скоро отново да започнат да радват феновете.

„Абсолютно никакви проблеми не сме имали. Аз винаги съм казвал, че правеше абсолютно всичко за отбора и работеше на много високо ниво. Просто играта вътре не се получаваше и оттам идваха тези резултати. Нямам логично обяснение. Много го харесвах и съжалявам, че си тръгна.

Но за съжаление във футбола е така, когато един треньор няма резултати, винаги той поема отговорността. За съжаление ние не можахме да го защитим с резултатите, които постигнахме“, казва Даниел Златков в интервю за „7 дни спорт”.

„Вече доста време се говори на тази тема. Причини се търсят къде ли не и не мога да дам обяснение защо се стигна дотук. Надявам се всичко да е забравено и от тук нататък да се подобри играта ни и да постигаме добри резултати.

Мен ме ядосва, че преди всички много ни се радваха, но изведнъж започнаха да ни плюят, да ни обиждат, едва ли не се отрекоха от нас. Вярвам обаче, че Ботев скоро ще бъде на мястото, което му приляга. Тук всичко е на високо ниво, имаме отлични условия и просто сме задължени да се представяме по-добре. Скоро пак ще вървим с високо вдигнати глави, сигурен съм.

Настроението и обстановката са напълно нормални в момента. Тренираме доста сериозно. Имаме по две тренировки, доколкото знам, така ще е в следващите няколко дни, докато той свикне с нас и ние с него. Много сериозно се подготвяме и мисля, че резултатите още в следващия кръг ще покажат това. Уверен съм, че ще тръгнем нагоре.

Надявам се бързо да се сработим с треньора. Във футбола има едно неписано правило, че когато дойде нов треньор начело на отбора, всичко се подобрява – и настроението, и играта. Затова съм оптимист за следващия мач. В същото време обаче не трябва да се очаква, че г-н Костов ще оправи всичко с магическа пръчка.

На него също ще му трябва време, за да се ориентира за обстановката в Ботев. Първите ми впечатления са съвсем нормални. Едва днес (б.р., вчера) направихме първите две тренировки с топка, тактически, така че още е прекалено рано да се коментират впечатления”.

Не съм мислил за раздяла с клуба. Аз имам договор с отбора до края на сезона. Има доста време дотогава. В никакъв случай не съжалявам, че избрах Ботев (Пловдив). Аз съм от доста години във футбола и съм попадал на такива ситуации. Такива моменти градят силните характери, и съм свикнал.

Щастлив съм, че ще мога да помогна и ще успеем да излезем от това положение. В Ботев има много опитни момчета, футболисти, които знаят как се излиза от такива ситуации, и не се съмнявам, че ще се справим“, казва българският Роналдо.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top