„Жълто-черно“ шествие с Купата от стадион „Христо Ботев“ до Общината

Душан Керкез и компания вече показаха безценния трофей на общинските съветници

Отборът на Ботев (Пловдив) ще отпразнува спечелената Купа на България с шествие в Пловдив. Очаква се хиляди фенове на тима да залеят града и улиците към Община Пловдив, за да станат част от историческия момент, съобщиха от клуба.

Сборният пункт е в 17:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Оттам отборът ще тръгне към сградата на общината, където Купата ще бъде тържествено вдигната в 19:12 часа.

Героите ще бъдат приети от кмета Костадин Димитров и ще излязат на терасата, а фонтанът отново ще бъде оцветен в жълто.

Очаквайте още информация за точния маршрут на шествието в близките часове

Междувременно Душан Керкез и част от футболистите посетиха сесията на Общинския съвет и показаха на градоначалниците спечеления безценен трофей, като не пропуснаха да се снимат с него.

В церемонията участие взеха капитаните на тима Лъчезар Балтанов и Ивелин Попов, както и Николай Минков, треньорът Душан Керкез и директорите на пловдивчани. Те бяха посрещнати от кмета Костадин Димитров, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов и другите членове на съвета.

„В тази свещена зала, където се решават важните въпроси на града, сме щастливи да ви поздравим за победата и да пожелаем на всички спортове успех“, заяви Узунов. „Има Господ и в последната секунда отборът удържа победа. Инвестираме пари в спорта и трябва да се осъзнае, че те не се влагат безрезултатно“, допълни кметът Димитров.

„През 2017 година докарахме купата в Пловдив и сега благодарение на Вашата подкрепа я връщаме отново в дома си. Пловдив ликува!“, коментира Балтанов.

Футболистите на Ботев (Пловдив) ще бъдат удостоени с почетни значки по време на следващата сесия на Общинския съвет.