Забавена експертиза отложи дело срещу Цар Киро

Цар Киро лекари

Пловдивският съд отложи за пореден път делото срещу Кирил Рашков по обвинение за нападение над журналистите от вестниците „24 часа“ и „Преса“ Радко Паунов и Ваня Драганова.

Процесът бе отложен заради невнесена в срок съдебномедицинска експертиза. Тя е трябвало да бъде депозирана най-късно 7 дни преди днешното заседание, а е постъпила в деловодството на 21 юни.

Забавянето на документа, който трябваше да изясни какво е състоянието на ромския бос, е изцяло по вина на съдебния лекар Душко Шереметов от УМБАЛ „Св. Георги“, за което той беше предупреден изрично от председателя на съдебния състав. „Честно да ви кажа, забравих г-н съдия, виновен съм“, каза в съдебната зала д-р Шереметов. В съдебния протокол обаче бе отбелязано, че експертното му мнение е забавено заради пътуване на семинар в чужбина.

Адвокатката на Цар Киро – Росица  Драгинова, представи нови 5 документа от клиника в Париж, според които в началото на юли Рашков трябва да бъде опериран във Франция. Те са постъпили по време на последното заседание през месец април. Един от тях описва и каква е сумата, която трябва да бъде платена за оперативната намеса, посочи Драгинова.

Делото срещу Кирил Рашков бе отложено за 15 септември. На следващото заседание трябва да бъдат издирени и свидетели, които днес не се явиха в съдебната зала.

 

 

 

 

Подобни статии

Top