Забраната за бурки в Асеновград остава за юни

burki

Общинските съветници на Асеновград ще обсъдят предложението на Националния фронт  за спасение на България на заседание на 15 юни.

Материалите са депозирани късно, след работата на постоянните комисии, затова на днешната сесия предложението  за забрана на религиозни символи, скриващи лицето не влезе в дневния ред, обясни председателят на ОбС –Асеновград д-р Светозар Шуманов.

„Длъжен съм да информирам съветниците по казуса, а те да излязат със становище“, каза Шуманов. „Темата е деликатна, затова трябва да има национална политика по нея. Този тип облекло обаче не е характерен за района на Асеновград и подобни промени в Наредбата едва ли се налагат”, изрази мнение той.

Предложението  да бъде забранено носенето на бурки  на обществени места е на регионалната структура на Националния фронт за спасение на България  в Асеновград.

„Чрез предложението си показваме, че настояваме да се предприемат превантивни мерки, с цел да се подобри сигурността на гражданите.

Надяваме се, че общинските съветници ще ни подкрепят и взетото от тях решение ще изиграе ролята на един родолюбив подход“, посочи Милко Милков, председател на организацията в града.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top