Забраниха движението на камиони по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград

Затворен е пътят Смолян-Асеновград

Забранено до края на годината е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на река Марица.

Обходният маршрут е през Стара Загора-Поповица и път I-8. Забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона има и по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, заради пропадане на пътната конструкция.

Движението на лекотоварните автомобили се осъществява по обходен път. Пътят Леново-Поройна е затворен, заради наводнен участък.

Обходният път е Асеновград-Тополово-Леново. Пътят Белица-Загражден-Давидково е затворен в участъка от км 3 до км 18, заради разрушена настилка. Остава ограничителният режим на движение при голямото свлачище по пътя Асеновград – Смолян, в района на Юговското ханче.

Там движението се регулира, тъй като все още се извършват укрепителни дейности. Въведена е и забрана за движение на МПС над 10 тона. Проходът Троян–Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top