Забраниха ТИР-овете по главните пътища в петък вечер и неделя следобед

Забрана за движение на камиони и други превозни средства с маса над 12 тона в пиковия трафик през летния сезон наложи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Забраната е временна, а целта е да се осигури безопасността на движението в периода на активния летен сезон и през почивните дни. Тя важи за камиони с ремаркета и полуремаркета с маса над 12 тона, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи опасни товари, живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Забраната се въвежда за периода от 01.08.14 г. до 15.09.14 г. за дните: петък – от 18 часа до 21 часа и неделя – от 14 часа до 20 часа и целогодишно за официалните празници: последния работен ден преди празниците – от 18 часа до 21 часа и последния почивен (празничен) ден – от 14 часа до 20 часа.

В Пловдивска област пътни полицаи ще следят за спазване на забраната в тези времеви интервали, като камионите ще бъдат спирани да изчакват извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.

Забраната важи за автомагистрала „Тракия“, път І-6 /София-Карлово-Варна/, път І-8 /ГКПП Калотина – Пловдив/ и път ІІ-86 /Пловдив – Смолян/.

Подобни статии

Top