Забраняват алкохола на Евро 2016 заради войната на феновете (ВИДЕО)

Организаторите на Евро 2016 и френските власти са на път да забранят продажбата и употребата на алкохол по време на първенството. Причината е поведението на много от феновете, най-вече английските, руските, турските и на местните ултраси, които вече превърнаха европейското във война.

Шестима англичани вече са осъдени по бързата процедура и са екстрадирани от Франция, а Англия и Русия са предупредени, че може да бъдат изхвърлени от Евро 2016, ако войната продължи.

Те получиха ефективни присъди между един и три месеца затвор заради участието от петима от тях в безредиците в Марсилия около мача от Евро 2016 между Англия и Русия.

От съда в Марсилия заявиха, че присъдите трябва да изпратят сигнал до хулиганите да спазват правилата по време на шампионата във Франция.

Французин получи 2-годишна присъда заради участието си в безредиците в събота. 29-годишният Давид Палмери ще лежи в затвора 12 месеца, а другите 12 месеца от санкцията е условна.
Гражданин на Австрия път получи петмесечна ефективна присъда.

Един британски гражданин е осъден на един месец условно, а всички чужденци имат забрана да посещават Франция за срок от две години.

В сблъсъците в Марсилия, където бе обявено военно положение, са участвали и 150 обучени руски хулигани. Нито един от тях обаче не е бил арестуван, защото твърде бързо са избягали. В момента се прави опит да бъдат идентифицирани чрез видеозаписите.

Снимка: telegraph.co.uk

Подобни статии

Top