Забраняват къпането в Пеещите фонтани в Пловдив

Табели с надпис „Къпането забранено!“ ще бъдат монтирани в района на езерото с Пеещите фонтани, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Освен тях около водната атракция ще се появят и предупредителни знаци, че водата се третира с опасни химикали, както и че зоната е охраняема.

Тотев изрази възмущението си от влизането на деца в езерото през последните няколко дни и разкритикува остро поведението на родителите им. Той отправи апел към възрастните да не позволяват на малчуганите да си играят във водата и обясни, че за тази цел може да се използва зоната на т.нар. „сухи фонтани“, които се намират отстрани на Пеещите.

В неделя се наложило да се вземат спешни мерки и служителите на общинска охрана да бъдат увеличени от 4 на 6 души, но дори това не попречило на децата да играят във водата. „Охраната ги гони от едната страна, а те влизаха от другата, докато родителите им наблюдаваха безучастно „, коментира градоначалникът.

Преливникът на езерото с Пеещите фонтани е дълбок 2,5 м. и има реална опасност, ако някое дете попадне там,  да се случи инцидент. Тотев допълни, че в езерото постоянно се изсипват огромни количества химикали, които убиват микроорганизмите и не позволяват на водата да позеленява.

„Пловдив стана прекалено хубав град, за да можем да си позволим подобни прояви“, каза кметът и призова всички граждани да увеличат прага си на нетърпимост спрямо нарушенията на обществения ред.

Подобни статии

Top