Забраняват левия завой на автогара Юг

Забраняват левия завой до автогара юг в пловдив

Левият завой, който междуградските автобуси правят, за да влизат в автогара „Юг“, ще бъде забранен, съобщи пловдивският кмет Иван Тотев. Това ще стане след като приключи ремонтът на бул. „Христо Ботев“, който ще трябва да започне до края на следващата седмица.

Средната ивица на пътната отсечка ще бъде продължена към Бетонният мост по време на ремонта. По този начин ще се избегне опасната маневра, която се извършва всекидневно и затруднява движението.

В северното платно  движението на автомобили ще бъде двупосочно . Булевардът ще се затваря на части.  Първо от  „Никола Вапцаров“ до Коматевския възел, след това от Коматевския възел до ул. „Любен Каравелов“. Третият участък ще бъде от ул. „Любен Каравелов“ до Централна гара.  От Централна гара до Бетонния мост ще бъде последния участък, обясни кметът Иван Тотев.

Утре ще започне полагането на хидроизолацията на моста на бул. Васил Априлов, което ще продължи в рамките на 3 дни. След това  за около седмица ще бъде  положен и горния пласт асфалт. Ще се опитаме за следващият понеделник 14 юли платното да е отворено, допълни той.

През януари месец се очакват още два милиона лева от комисията по бедствия и аварии за ремонта на западното платно на моста. При гаранция за финансиране работата по конструктивната част на съоръжението ще бъде започната преди началото на зимата.
 

 

Подобни статии

Top