Забраняват отглеждането на прасета, овце, коне и кокошки в Пловдив - DC news

Забраняват отглеждането на прасета, овце, коне и кокошки в Пловдив

Над 5000 прасета изгоряха в Априлци

Забрана за отглеждането на селскостопански животни в Пловдив ще приеме с промени в Наредбата за опазване на околната среда Общинският съвет на днешното си заседание. Така пловдивчани няма да могат да гледат добитък на терасата си например. А също в мазетата, на таваните и в междублоковите пространства.

Ограничен брой селскостопански животни ще могат да се отглеждат обаче в крайните квартали – Прослав, Коматево, Остромила, Беломорски, Гаганица, Разкопаница, Шекер и Арман махала и Столипиново. Жителите им ще могат да се грижат най-много за една крава с теленца, до три овце или кози, две прасета, един кон или магаре, три заека с малки, 20 кокошки и 50 пилета.

В града ще могат да се гледат само гълъби, но при определени условия. Извън Пловдив, но на територията на общината, пловдивчани ще могат да отглеждат малко повече животни.

Забранява се пашата на територията на града, включително и в коритото на Марица. Забранява се също клането на добитък на улицата, както и оставянето на животни без надзор.

Глобите, предвидени в наредбата, са между 100 и 2000 лева за физически лица и от 1000 до 20 хиляди лева за юридически.

 

 

Подобни статии

Top