Заветът на Ботев под тепетата вече е готов (СНИМКИ)

Навръх Деня на независимостта, групата пловдивски ентусиасти успя напълно да завърши графита с лика и думите на големия български революционер Христо Ботев, за който DCNEWS първи ви разказа тук!

Сега отново първи ви показваме и изцяло завършената рисунка, която днес предизвика удивлението на шофьори и минувачи. Събрахме и мненията на някои от тях, повечето от които, за наша огромна радост, бяха положителни.

„Да, много е хубав. Защото вместо да има порутени сгради и развалини, може да се направят графити из целия Пловдив и да бъде по-красиво. Много хубаво е направено и хората имат талант наистина“, коментират пловдивчани.

Ваня и Емилия всеки ден минават от тук и смятат инициативата за похвална и патриотична.

„Тъй като този вид изкуство не е позволен в България и няма специални места, повечето хора са принудени да правят графити по стени, културни паметници. Просто това е България и няма възможности  за развиване на повече таланти и изкуства“, смятат те.

Припомняме, че средствата за проекта идват изцяло от генераторите на идеята, като зад тях не стои нито политическа сила, нито частен спонсор .Община Пловдив е дала съгласието си за изрисуването на стената, като групата родолюбци дори са предоставили примерен проект.

 

Подобни статии

Top