Завишиха с половин година присъдите на двама от аферата „Еврохолидейз“

evroholideiz

Пловдивският окръжен съд увеличи наказанията, наложени на  подсъдимите Венелин Качаков и Георги Пасев за аферата „Еврохолидейз“. Първоначално те бяха осъдени от Пловдивския районен съд на по 4 години затвор за всеки от тях.

С 6 месеца бе завишено наказанието на Венелин Качаков и така окончателната му присъда е в размер на 4 години и половина при първоначален строг режим.

Наказанието на Георги Пасев също беше увеличено с половин година и той също ще остане зад решетките 4,5 години.

Третият подсъдим по делото Георги Христов беше осъден от Пловдивския районен съд на 3 години затвор. Неговата присъда не е била протестирана от прокуратурата и е влязла в сила, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Тримата бяха признати за виновни в това, че в периода от 07 юни до 03 август 2011 г. в Пловдив и други 18 града в страната, както и в курорта Слънчев бряг, Венелин Качаков се представял за финансов директор в „Еврохолидейз“  ЕООД – Пловдив, а Георги Христов в качеството му на управител на туристическата фирма при условията на продължавано престъпление в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага са измамили 157 души като им обещали екзотични екскурзии и им нанесли щети за общо 265 969 лв.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: snews.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top