Завършват основния път към Горни Воден до десет дни

Към края си е ремонтът на основния път към асеновградския квартал Горни Воден, съобщи кметът Емил Караиванов. Очаква се до десетина дни отсечката, която бе разрушена от свлачище през есента на миналата година, да бъде довършена.

Разчистването и укрепването на свлачището на пътя започна в началото на юни. Тогава бяха преведени парите  в размер на 947 000 лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

В момента се извършват и укрепителни дейности по пътя за Асеновата крепост в района на чешмата преди крепостта. Там са най-големите поражения от свличането на планинския скат, припомни кметът Емил Караиванов.

По общо 26 обекта от Инвестиционната програма се работи усилено в момента, съобщи градоначалникът. Ремонтни дейности се извършват на улиците „Шести януари”, „Христо Анастасов”, „Синчец”-Новаково, „Васил Левски”-Жилищен фонд, „Харманите” и „Гергана”- квартал „Г. Воден”.

Ремонтират се също кметствата в селата Боянци и Косово, бившето кметство в Мостово, читалищата „Родолюбие-1873 г.” и в село Мулдава, Горноводенското дере, оградата на детската градина в село Избеглии, ОУ „П. Волов” в квартал „Долни Воден”, Възрожденското училище „Свети Георги”, четвъртокласната пътна мрежа село Горнослав-Орешец-Мостово, подпорна стена на улица „Хр. Анастасов” в квартал „Долни Воден” и др.

 

До края на седмицата общинското ръководство ще поиска от всички кметове на кметства и директори на общински дирекции да дадат предложенията си за новата инвестиционна програма за 2016 година.

 

 

Подобни статии

Top