Завършихме квалификациите с победа, ето кои се класират за Евро 2016 (ВИДЕО)

България победи Азербайджан с 2:0 в последния мач от квалификациите за Европейското първенство през 2016 година във Франция. Михаил Александров откри резултата в 20-ата минута. В 56-ата Димитър Рангелов удвои.

Воденият от Ивайло Петев тим завърши на 4-о място в групата с актив от 11 точки след 3 победи, 2 равенства и 5 загуби. Отборът на Азербайджан приключва пети с 9 точки.

Италия и Хърватия се класираха директно за Евро 2016. Италия победи Норвегия с 2:1 и спечели Група „Н”. В другия мач от групата Хърватия спечели гостуването си на Малта с 1:0 и също си осигури директно класиране на Евро 2016. Норвегия е трета и ще играе квалификации, а Малта остана на последното място.

Големият липсващ на европейското първенство ще бъде отборът на Холандия, а тимът на Турция се класирра като най-добър трети в групите.

Ето кои се класират директно: Франция, Белгия, Англия, Исландия, Италия, Северна Ирландия, Австрия, Русия, Португалия, Швейцария, Испания, Чехия, Уелс, Албания, Румъния, Германия, Полша, Словакия, Турция, Хърватия.

Отбори на бараж: Ейре, Словения, Швеция, Дания, Украйна, Босна и Херцеговина, Унгария и Норвегия.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top