Заграждат рискова спортна площадка зад Електротехникума

Заграждат спортната площадка на ул. „Върховръх“ зад Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Наш читател ни изпрати снимки от тази сутрин, нана които се вижда как подготвят площадката за поставяне на оградата. Тя ще бъде висока 3-4 метра и ще бъде монтирана в срок от един месец.

Преди два месеца шофьор се размина на косъм от саморазправа, след като премина през същата площадка, на която щъкаха над 30 деца. Тогава гневни родители едва не линчуваха водача, изплашени да не се повтори трагедията от Панагюрище с прегазения 6-годишен Петьо.

Последваха извинения от страна на шофьора, на когото бяха снети обяснения и от полицията. Катаджии съставиха акт на мъжа.

Според хората в квартала оградата на детската площадка била премахната преди 3 години и оттогава шофьори непрекъснато преминавали през нея.  Днес най-сетне изграждането на ограда започна.

„Тогава оградата е била премахната заради паднало парче от нея и не е била възстановена. Можело е само да се поправи, а сега се налага да даваме 20 хиляди лева за нова ограда“, коментира кметът на „Централен“.

По думите му освен оградата, на площадката ще бъдат поставени и футболни врати. Така хората в района отново ще могат да играят футбол на спортното съоръжение.

 

 

 

Подобни статии

Top