Задържаният за блудство Костадин от Пловдив: Съжалявам!

„Съжалявам!“ – това бяха единствените думи, които пророни пред журналисти 42-годишният Костадин Христев, задържан за блудство с две 13-годишни момчета, извършено в Пловдив през април, тази година. Пловдивският окръжен съд му наложи постоянна мярка „Задържане под стража“ по настояване на окръжната прокуратура.

Христев бе задържан вчера и веднага му бе повдигнато обвинение. Според прокуратурата той е съден веднъж за излагане на порнографски материали с 5 деца под 16-годишна възраст, но тогава е бил освободен от наказателна отговорност и му е била наложена глоба от 500 лева.

През април правил орална любов на две 13-годишни момчета в мазе, пригодено за стая, в жилищен блок в Пловдив.

Майката на Костадин се разплака на излизане от съдебната зала. „Той не е такъв, не може да е извършил това, сигурно е бил подведен“, разстроено повтаряше жената. Бащата стоеше с наведени очи и се чудеше накъде да погледне. Твърдеше, че децата от блока редовно гонели сина им и го замеряли с камъни. „Сигурно някой го е накарал“, промълви съсипаният мъж.

Родителите на Христев разказаха, че той страда от епилепсия.

В съда Костадин бе доведен с белезници. Не се скри от камерите. Делото бе гледано при закрити врати, за да бъде защитено достойнството на децата и техните семейства.

При произнасяне на решението си съдия Михаела Буюклиева беше категорична, че 42-годишният мъж може да остане в ареста, а ако има здравословни проблеми, ще бъде преведен в лечебно заведение. „Оставането му в ареста е наложително, тъй като той може да извърши ново престъпление, а и предвиденото от закона наказание по повдигнатото обвинение е лишаване от свобода за период от 5 до 20 години“, допълни магистратът.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок. Адвокатката на Костадин потвърди, че ще направи това.

Подобни статии

Top