Задържани са грабителите на 93-годишната баба Дона от Ръжево Конаре

Полицията задържа двама млади мъже, ограбили 93-годишната баба Дона от хисарското село Ръжево Конаре. Това съобщи пред Нова ТВ главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Двамата са на възраст 27 и 32 години и имат доста криминални прояви, уточни гл. комисар Терзийски. Той обяви, че повече информация по случая ще бъде изнесена на брифинг в пловдивската полиция днес в 13.00 ч. от зам.-директора на ОДМВР – Пловдив гл. комисар Георги Георгиев и районния прокурор Гергана Мутафова.

Задържането е станало вчера вечерта, а полицията е работила цяла нощ за изясняване на случая. Повече за него вижте ТУК!

В момента 93-годишната Дона Чернева се намира в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Пред бТВ тя разказа, че в стаята й влязъл единият мъж и започнал да я души. „Недей бе мойто момче, не прави така“, викала бабата, но бандитът в маска само крещял: „Давай пенсията!“.

„Душеше ме, сега не мога да ям. Много се уплаших“, оплака се баба Дона.

Нападението станало в сряда вечерта, малко след 20.00 ч. в пристройката на къщата, където възрастната жена живеела. Старицата се готвела да си ляга, когато маскираният влязъл в пристройката, която бабата тази вечер забравила да заключи отвътре.

„Вечерта ние се разделихме с майка ми и си тръгнах. Тя каза, че ще си ляга. Потеглих за Пловдив към 19.00- 19.15 ч. Да се бях върнал!“- разплака се синът й Иван Чернев, който обикновено гледал жената. „Тя цяла нощ е стояла в стаичката права, да не се върне да я бие отново. Минал комшията сутринта, питал я как е, тя му обяснила какво е положението и той ми се обади. Аз веднага дойдох. Заварих я – стресирана, не можеше да ходи, синя- посиняла.“, описваше през сълзи гледката синът. И се заричаше: „Аз ако се бях върнал, щях да го нарежа и да го ипратя на г-жа Бъчварова в колет, за да види какво става в България. Това не може да се случва никъде другаде – само в България се случва!“, нареждаше човекът.

Според другия син на баба Дона пенсията й не оставала в къщи, децата й я прибирали  именно, за да не се случи подобно нещо. Синовете на старицата купували храна и каквото е нужно за дома.

Как ще си легне тази жена сама да спи оттук нататък, питаха се съседи. Те разказваха, че баба Дона от 20 години живеела сама.

Такова нещо в Ръжево Конаре не се е случвало от 10 години, обясни кметицата на селото Рада Шикова. Тя потвърди, че в селото има проблем с уличното осветление и заяви, че от общината й  обещавали, че на всеки три месеца ще се сменят осветителните тела. Сега обаче се чакало да се оправи времето, защото във влажно време не можело да се работи.

„Полицаите в село работят при много трудни условия – нямат служебна кола, идват с личните си автомобили от Калояново и Хисар“, коментира още кметицата. А хората в селото настояха да се сформира отряд за лична охрана, за да ги пази.

Припомняме, че Все още не са задържани извършителите на бруталния побой над семейство възрастни хора в Голям Чардак на 9 януари, за които премиерът Бойко Борисов се разпореди това да стане още на 12 януари. Това съобщиха за DCNEWS от Районната прокуратура в Пловдив. Повече за този случай вижте ТУК и ТУК!

Снимка: bTV

 

Подобни статии

Top