Задържаха двама мъже за отглеждане на марихуана

marihuana

Двама мъже от Раковски – единият на 31, а другият на 25 г., са задържани за отглеждане на марихуана, съобщиха от Прокуратурата.

На 5 септември 2015 г. в гориста местност край Момино село служители на РУ-Раковски са установили общо 36 растения от рода на канабиса в напреднала фаза на растеж, със средна височина 2.30 метра.

В близка леха до тях са открити още шест, но с по-ниска височина. Растенията се отглеждали между храсти и дървета, които били прикрепени със сезал, а наблизо имало напоителен канал. При огледа са открити туби и кофи за поливане, мерителни пластмасови кани, ръчна пръскачка с накрайник и др.

При последвало претърсване в дома на един от обвиняемите в Раковски са намерени още две растения от рода на канабиса, отглеждани в саксия.

Под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив са извършени огледи и са разпитани свидетели. Направена е експертна справка, а наркотест е показал, че растенията са марихуана.

Мъжете са привлечени като обвиняеми за отглеждане на растения от рода на конопа. Продължават активните процесуално-следствени действия.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top