Задържаха извършител на серия грабежи в Смирненски

Сериен извършител на грабежи, действал на територията на кв. „Христо Смирненски“ бе задържан вчера следобед при проведена полицейска операция в района. В ареста е 25-годишен мъж от Пловдив, който на 22 януари е ограбил 84-годишна пловдивчанка посред бял ден на ул. “Копривките”.  Младият мъж издърпал чантата на жената и задигнал личните й документи и малка сума пари.

На следващия ден, около 16.30 в близост до прелеза на бул. “Пещерско шосе”, 61–годишна дама се е оплакала, че е била ограбена по същия начин, а в неделя около 12.30 часа жертва на апаша станала 75-годишна пенсионерка.

Непосредствено след извършване на вчерашното си посегателство, служителите задържали 25-годишния Г.Б. от Пловдив. Около 12.45 часа, той издърпал чантата на 75-годишна пловдивчанка, в която имало лични документи, пари и ключове в междублоковото пространство на ул. “Генерал Колев”.

В хода на документиране на престъпната дейност се установи, че пловдивчанина е автор и на подобно посегателство на района на Първо РУП Пловдив.

Делата са докладвани в Районна прокуратура Пловдив. На задържания е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК и му е наложена полицейска мярка за задържане за срок от 24 часа. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Подобни статии

Top