Задържаха петима софиянци в Асеновград, крали от павилиони на ЛАФКА

Петима софиянци на възраст между 20 и 43 години, извършили поредица от кражби от павилиони на веригата ЛАФКА, бяха задържани при специализирана полицейска операция в Асеновград  на  служителите от отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” на Пловдивската полицейска дирекция. Заловените са Г.А. /33 г./, Б.Н /43 г./, А.С. /31 г./ и Т.А. /25 г./, всички от София.

По първоначални данни те са обрали множество павилиони на ЛАФКА на територията на цялата страна, включително и в Пловдивско. Около 23.30 часа в неделя членовете на групата били забелязани да се придвижват с автомобили “БМВ” и “Ауди” по околовръстния път на Пловдив в посока Асеновград. Те се отклонили в черен път и скрили единия автомобил, а на другия монтирали откраднати регистрационни табели.

След кражба на цигари от ЛАФКА в асеновградския квартал “Запад”, криминалистите предприели незабавни действия по задържането им. Крадицте не се подчинили на полицейските заповеди и оказали яростна съпротива на органите на реда, което довело до използване на полицейски помощни средства.

Непосредствено преди да се качи във влак за София, бил заловен и 20-годишният Л.И., също от София, съпричастен към действията на групата.

Извършени са обиски и претърсвания на адресите, обитавани от групата в София, със съдействието на служители от Главна дирекция “Национална полиция”.

Образувани са досъдебни производства и петимата са задържани за 72 часа. Те са привлечени като обвиняеми за противопоставяне на полицията и предстои да им бъдат повдигнати обвинения за извършени множество кражби, извършени при условията на опасен рецидив.

Предстои документиране на цялостната престъпната дейност на лицата от разследващите полицаи, които ще докладват случая в Районна прокуратура – Пловдив.

Снимка: ureport.bg

 

 

Подобни статии

Top