Задържаха трима грабители, търсят още един

Служители на ОДМВР Пловдив заловиха тримата извършители на грабеж, съобщиха от пресцентъра на областната полицейска дирекция.

Грабежът е извършен миналия четвъртък, когато в дежурната на Трето РУ Пловдив, е бил получен сигнал от 28-годишна жена, за това, че е била нападната в квартирата си на бул. “Васил Априлов” . Нападателите задигнали пари и два лаптопа.

Съвместните действия на служителите на районните управления в Пловдив и Асеновград, довели до установяване извършителите на посегателството – Х. Б. /36 год./ от Първомай, С.Д. /29 год./ от село Лясково, обл. Смолян и 22-годишната пловдивчанка Г.С. Те са задържани за 24 часа,  по случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно стана ясно, че служители на Второ РУ Пловдив издирват още един грабител. Вчера в управлението са били получени два сигнала за грабежи извършени в района.  Към 13.00 часа, е била издърпана дамската чанта на 74-годишна жена в междублоковото пространство до ул. “Копривките” №2. Другата пострадала по подобен начин е 62-годишна жена. Посегателството над нея е било извършено около 19.30 часа в района на бул. “Пещерско шосе” № 57.

Работата по случаите продължава.

Подобни статии

Top