Задържаха трима извършители на улични грабежи

Пловдивската полиция разкри извършителите на два грабежа в града под тепетата. Вчера служители от Пето Районно управление действали по сигнал от 27-годишен пловдивчанин, който бил ограбен на бул. “Цариградско шосе” около 22:00 часа в четвъртък. Потърпевшият обяснил, че след заплаха с нож мъж и млада жена му отнели мобилен телефон и 20 лева.

При предприетите бързи издирвателни действия авторите на посегателството са установени и заловени. В ареста на районното управление за 24 часа са задържани 37-годишен мъж и 22-годишно момиче. Справка в регистрите сочи, че двамата грабители имат криминално минало.

Междувременно в Четвърто РУ за едно денонощие е задържан 33-годишен извършител на грабеж от Раковски. Криминално проявеният и осъждан мъж е заподозрян в грабеж на 18 ноември на ул. “Зора” в областния град. Негова жертва било 18-годишно момиче, от което издърпал дамска чанта с лични документи, мобилен телефон и 40 лева.

Материалите и по двата случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив и работата на разследващите продължава.

От полицията съобщиха още, че жертва на грабеж вчера в Пловдив е станала 59-годишна пловдивчанка. Според първоначалната информация, около 13.20 часа жената била нападната от непознат младеж във входа на жилищен блок на бул. “България”. Извършителят издърпал от ръцете на жертвата чанта с лични документи, мобилен телефон и около 2000 лева и побягнал в неизвестна посока. По случая е започнато досъдебно производство в Трето РУ.

Подобни статии

Top