Задържаха трима серийни крадци в Пловдив - DC news

Задържаха трима серийни крадци в Пловдив

Заловиха крадци на телефони

Криминалисти от Шесто РУ разкриха авторите на поредица грабежи в Пловдив. По случая са заподозрени трима пловдивчани на 32, 23 и 18 години. В сряда те са били задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Разследването стартирало след получени сигнали от началото на миналия месец.

Според първоначалните данни посегателствата били извършени над петима жители на града през тъмната част на денонощието, между 19 часа и 21 часа. От ръцете на 15-годишно момиче е издърпан мобилен телефон.

По същия начин са отнети чантите на две жени на 45 и 53 години. При опит да бъде ограбена, друга 51-годишна пловдивчанка получила фрактура на раменна кост. Лека телесна повреда е причинена на 53-годишен мъж, на когото била открадната борсета след нанесен му побой.

В хода на полицейските действия са събрани доказателства, че в три от случаите 23-годишният е действал сам, а в останалите два – с помощта на другите мъже. При задържането им от тримата са намерени и иззети инкриминираните вещи.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив на извършителите е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК и мярката им е била удължена за 72 часа.

 

Подобни статии

Top