Задържаха участник в мащабна схема за пране на пари - DC news

Задържаха участник в мащабна схема за пране на пари

Задържаха още един от участниците в мащабната схема за пране на пари,  за което DCNEWS разказа ТУК, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пловдив.

В резултат на интензивните действия на Окръжна прокуратура – Пловдив, отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Пловдив и активното сътрудничество с правоохранителните органи на държавите-членки на ЕС по разследването, свързано с мащабната схема за пране на пари, при която от чужди търговски дружества по банкови сметки у нас са били преведени и изтеглени над 2 млн. евро и предотвратено изтеглянето на други 5 млн. евро вчера бе задържан още един от участниците – 44-годишният Радомир П. от Велико Търново.

Спрямо него са предявени обвинения, че като подбудител и помагач, в съучастие с трима от останалите обвиняеми по делото, в периода от 23.11.2015 г. до 04.01.2016 г. в Пловдив и във Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, е участвал в пране на пари в особено големи размери – над 900 000  евро.

Радомир П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Понастоящем обвиняемите за пране на пари в големи размери по делото са 11, като спрямо 6 от тях е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража „. Искане до съда за вземане на такава мярка предстои да бъде направено и за Радомир П.

Разследването продължава в тясно сътрудничество със съдебните и правоохранителните органи на държавите, имащи отношение към случая. Продължава и издирването на един от участниците в схемата – Георги Христов Георгиев, управител на „Паола 2015“ ЕООД, Пловдив, на когото е повдигнато обвинение задочно.

Подобни статии

Top